Hoppa till sidans innehåll

Kyu-grader Barn & Vuxen


Gradering innebär i princip att man visar upp sina färdigheter för att instruktörerna skall se att man tillgodogjort sig den kunskap som krävs för att ta nästa bältesgrad. Detta sker oftast vid ett bestämt tillfälle i slutet på terminen.

I karate har vi ett graderingssystem med olika färg på det bältena, Kyu-grader, innan det svarta bältet som kallas Dan-grad. När man börjar träna sker gradering efter varje termin, men allt eftersom graden blir högre, blir träningstiden mellan graderingarna längre.

Att ta svart bälte 1 Dan tar ca 6-8 år beroende på hur ofta och intensivt man tränar.
Ett svart bälte är ett vitt bälte som inte gav upp!

Mellan 1 Dan och 2 Dan, behövs minst 2 års träning och från 2 Dan till 3 Dan minst 3 års träning alltså lika många års träning som till den Dan-grad man ska gradera till.

För Kyu-grader har vi två parallella graderingssystem, ett för barn upp till 14 år med så kallade mon-bälten (halvgrader). Och ett system för vuxen & ungdom med enbart helgrader.

Här kan du se de olika Kyu-graderna till och med första Dan (första svarta bältet). Inom vår organisation JKF Wadokai Japan finnns 8 svarta bälten, 8 Dan.

Som nybörjare bär alla ett vitt bälte 

Vitt bälte

Uppdaterad: 12 APR 2019 10:59 Skribent: Thomas Leinfors
E-post: This is a mailto link

Postadress:
Tekken Wadokai Karate-Do - Karate
Helena Johansson, Gråsparvgränd 5
98241 Gällivare

Kontakt:
Tel: 0706780786
E-post: karatewadokai@gmail....

Se all info