Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från DF


Från och med den 15 juli gäller ytterligare lättnader som berör idrotten. Men fortfarande gäller att trängsel ska undvikas.
 
RF-SISU Norrbotten kommer att ha stängt för semester mellan 5 juli och 6 augusti.
 
Från den 1 juli tas råden som särskilt riktats till idrotten bort. Det föreningarna fortsatt behöver ha koll på är Folkhälsomyndighetens föreskrifter och allmänna råd samt pandemilagens begränsningar.
 
En ny rapport visar att idrotten i Norrbotten drabbats hårdast i landet av coronkrisen. Nu vädjar distriktsidrottschefen om hjälp av samhället i återstarten – för att rusta idrotten och hela länet för tiden efter pandemin.
 
65 idrottsföreningar i Norrbotten får dela på 4,1 miljoner kronor i kompensationsstöd för perioden januari till april 2021. Stödet ska kompensera idrottsföreningens uteblivna intäkter och kostnader på grund av corona.
 
Regeringen presenterade idag ny begränsningsförordning som gäller från 1 juli och som tillåter fler deltagare vid motionslopp och liknande tävlingar samt mer publik på arenaidrott. Läs mer på rf.se>>
 
Nu finns ett återstartsstöd att söka från RF-SISU Norrbotten för insatser som lockar tillbaka ungdomar, ledare och funktionärer till idrottsföreningens verksamhet.
 
Är du mellan 14–17 år och är Sveriges blivande stjärna inom din idrott? Är du ett föredöme både inom och utanför din idrott vad avser gott kamratskap och utbildning. Då ska du söka MAX Idrottstipendium, där prissumman är på hela 100.000 kr.
 
Förra veckans besked om att man återigen får tävla och spela matcher har resulterat i stora mängder ansökningar om offentliga tillställningar. Det gör att polisen i region Nord nu ändrar reglerna för vilka som behöver söka tillstånd.
 
Vad gäller för idrotten nu när de nationella restriktionerna har anpassats den 1 juni? Är en idrottstävling alltid en offentlig tillställning? Vad innebär pandemilagen och Folkhälsomyndighetens råd för idrotten? Riksidrottsförbundet ger svar.
 
Under den gångna helgens Riksidrottsmöte fattades flera framtidsbeslut för den svenska idrottsrörelsen. Nya medlemsförbund välkomnades, en ny styrelse valdes och specialidrottsförbunden får ett stärkt stöd. Bland annat.
 
Riksidrottsförbundets förtjänsttecken är den högsta utmärkelse som delas ut inom svensk idrott. I år får två idrottsledare från Norrbotten motta denna fina utmärkelse. Stort grattis Eva Östlund, Jokkmokk och Carl Wikhede, Piteå!
 
För att bromsa smittspridningen går nu Smittskydd Norrbotten ut med skärpta råd och restriktioner, giltiga fram till den 13 juni. De vädjar till befolkningen och verksamheter i länet att göra en kraftinsats för att få ned de höga smittotalen.
 
Oavsett ålder blir det från den 1 juni tillåtet att spela match och tävla i mindre omfattning, samt att genomföra mindre läger och cuper. På grund av hög smittspridning kan det bli aktuellt med regionala restriktioner för Norrbotten.
 
Folkhälsomyndigheten ger klartecken för läger och mindre cuper för barn och unga från den 1 juni. Myndigheten poängterar att lägerverksamhet kan främja ungas fysiska och psykiska hälsa. Läs mer på rf.se>>
 
12

Postadress:
Tekken Wadokai Karate-Do - Karate
Helena Johansson, Gråsparvgränd 5
98241 Gällivare

Kontakt:
Tel: 0706780786
E-post: karatewadokai@gmail....

Se all info