Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från DF


24 november träder förbudet mot allmänna sammankomster för mer än åtta personer i kraft. Länsstyrelsen i Norrbotten följer efter och beslutar om max 8 i publiken. Barn och unga födda 2005 och senare kan trots det nya förbudet fortsätta träna.
 
Idag får idrottsföreningar i Norrbotten besked om kompensationsstöd för perioden juli-september. Totalt handlar det om 5 miljoner kronor i krisstöd fördelat på 69 föreningar.
 
Under december är du inbjuden till digitala idrottscaféer. Sex träffar i samband med lunch där vi samtalar och diskuterar olika teman. Du kopplar upp dig digitalt där du befinner dig. Allt är kostnadsfritt, men anmälan krävs.
 
Regeringen meddelade idag att de föreslår ett tak på max åtta personer vid allmänna sammankomster för att minska smittspridningen av Covid-19. Den nya restriktionen förväntas träda i kraft den 24 november.
 
Med anledning av den ökade smittspridningen av Covid-19 har Folkhälsomyndigheten i samråd med smittskyddsläkaren i Region Norrbotten fattat beslut om skärpta allmänna råd i Norrbottens län. Detta är något som också påverkar idrotten i länet.
 
Allt fler norrbottningar insjuknar i Covid-19. För att hejda smittspridningen införs skärpta allmänna råd från den 11 november. För att få hjälp att tolka vad det innebär för den egna idrottsverksamheten bjuder vi in till digitala infoträffar.
 
Behöver strategierna för ledarförsörjning ses över? Skulle styrelsearbetet behöva utvecklas? Eller ser ni att det finns kunskapsluckor kring kost och träningslära?
 
Genom att följa allmänna råd och anpassa verksamhet bidrar idrottsrörelsen till att undvika smittspridning. Här hittar du några riktlinjer som kan vara bra att följa om just er förening ändå skulle drabbas.
 
Bildbyråns fotograf Simon Eliasson krängde på sig en lånad torrdräkt och gav sig ut i vattnet för att dokumentera Dykarklubben Polars lördagsaktivitet. Han mötte ett härligt gäng entusiaster med kärlek till sportdykning och gemenskap.
 
Vad är idrott bortom målen, poängen och hundradelarna? Med en fotokampanj vill Riksidrottsförbundet skildra det och BK Vråkens pojkar 07/08 fick besök av en proffsfotograf under en träning.
 
På lördag händer något unikt. Då skickar Riksidrottsförbundet ut ett 20-tal av Bildbyråns fotografer till idrottsföreningar över hela Sverige. Målet är att dokumentera en dag i idrottsrörelsen. Bilderna ska bli en fotoutställning våren 2021.
 
Riksidrottsförbundet fördelar regeringens kompensationsstöd om 1 miljard kronor för resten av 2020 i två omgångar. Regelverket är i stort detsamma med några konkreta förändringar jämfört med i våras. Läs mer om villkoren för stödet på rf.se>>
 
Idrottsföreningar som bedriver verksamhet för äldre (65+) har under oktober och november 2020 möjlighet att söka ett verksamhetsstöd för den målgruppen.
 
Det var kul, svettigt och alldeles underbart när över 200 skolor i landet stod upp för barns rätt till idrott och hälsa. 2 000 norrbottniska skolbarn i tio skolor har goda chanser att vakna upp med träningsvärk i morgon.
 
Det var märkbart taggade och förväntansfulla barn som kom till Marielundsskolan och Språkskolan i Haparanda på fredag morgon. Äntligen var det dags för Idrottens dag och det hett efterlängtade besöket av artisten och rörelseförespråkaren Pidde P.
 
12

Postadress:
Tekken Wadokai Karate-Do - Karate
Helena Johansson, Gråsparvgränd 5
98241 Gällivare

Kontakt:
Tel: 0706780786
E-post: karatewadokai@gmail.com

Se all info